Wszyscy Polacy doskonale wiedzą ogórki kiszone. Europa od wielu lat wie o ich wartościach leczniczych, a niewielka ilość kalorii w nich zawarta wynosi je doskonałym przyrządem do posiłków dla każdego, kto pamięta o linię. Wyjątkowy smak za to sprawia, że zarówno starsi, jak również młodsi Polacy lubią je, kiedy są tak wykonane. W czym jest sekret prawdziwie pysznych ogórków kiszonych? Dlaczego warto zamontować na materiały z warzyw z swej plantacji? Oraz co takiego nosi w sobie solanka kołobrzeska, że ogórki na niej kiszone przedstawiają się unikalnym smakiem? Na każde te zagadnienia odpowiedź odnaleźć można w realizowanych przez Ekologiczne Gospodarstwo Rodzinne Danuty i Piotra KRÓL Ogórkach kiszonych – BIO na solance kołobrzeskiej.
Najlepsze Ogórki Kiszone sklep Moryń
Po pierwsze – polskie, naturalne składniki
Dużą wartością KRÓLewskich kiszonych ogórków są ich prawdziwe składniki. Warzywa hodowane są z ważną pomocą i pielęgnacją, bez zbędnej chemii i polepszaczy. Ogórki będące na polu gotowe są już do dania do stołu. Nie powinien się martwić, że spryskane zostały różnymi substancjami, to należy je kilkukrotnie, dokładnie wymyć nim będzie mocna pokusić się o pierwszy kęs. KRÓLewskie ogórki są w szerocy miłe i zdrowe. Produkowane są w Polsce także nie zawierają sztucznych polepszaczy.
Stworzenie ogórków kiszonych wymaga i dodatków. W przypadku Ogórków kiszonych – BIO na solance kołobrzeskiej uzyskuje się czosnek, koper oraz chrzan. Całe te fakty czerpią z własnych upraw dbających o tradycyjny smak z zachowaniem naturalności. Dodatki też nie tylko tworzą niepowtarzalny smak, ale także wspierają organizm. Czosnek wspomaga walkę z infekcjami, polepsza trawienie, obniża ciśnienie krwi, a i odmładza. Koper poprawia trawienie, łagodzi niektóre dolegliwości bólowe, jest więcej właściwości przeciwbakteryjne. Chrzan natomiast pobudza trawienie, działa antybakteryjnie i poprawia zwalczać przeziębienia.
Nie środek nie wspomnieć o specyficznych właściwościach solanki kołobrzeskiej, która nadaje ogórkom doskonały smak, ale pomaga i przeciwbólowo, poprawia krążenie, regeneruje skórę, relaksuje i uspokaja, a ponadto jest działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i antybakteryjne.
Całe te cechy składników wspólnie tworzą dobre w bliskim rodzaju Ogórki kiszone – BIO na solance kołobrzeskiej – KRÓL.
Po drugie – inny artykuł o wyjątkowych właściwościach
Ogórki kiszone są bardzo mało kaloryczne. Ponadto zawierają mnóstwo minerałów takich jak fosfor, potas, sód, żelazo, wapń, cynk, magnez i miedź. Posiadają i witaminę C, A, B2 i B1.
Najlepsze Ogórki Kiszone sklep Moryń
Dlaczego warto jeść KRÓLewskie ogórki kiszone z czystej, ekologicznej uprawy?
Mała ilość kalorii pozwoli na jedzenie bez obaw o przybranie na roli.
Jako naturalny probiotyk pozytywnie przychodzą na funkcjonowanie jelit, co miesza się na zdrowsze samopoczucie.
Wspierają procesy oczyszczania organizmu.
Pomagają wzmocnić odporność.
Zawartość kwasu mlekowego sprawia, że przewód pokarmowy i jelita lepiej radzą sobie ze swoimi działaniami, a mikroflora jelitowa przebywa w czystym nastroju.
Błonnik pokarmowy w nich doprowadzony zapobiega zaparciom, a także daje poczucie dłużej będącej sytości, co stanowi pomocne specjalnie dla odchudzających się osób.
Wspomagają proces obniżania poziomu cholesterolu we natury, działając tym jedynym, że maleje ryzyko wystąpienia chorób serca i miażdżycy.
Zapobiegają także anemii.
Doskonale działają na jakość skóry, włosów i paznokci.
Gdyby więc nie wystarcza, to o pamiętać, że przede każdym doskonale smakują, i po spróbowaniu ich już absolutnie nie zapragnie się powrotu do małych, sklepowych ogórków kiszonych.
Najlepsze Ogórki Kiszone sklep Moryń
Po trzecie – różnorodne możliwości wykorzystania
Ogórki kiszone – BIO na kołobrzeskiej solance z powodzeniem można spożywać bez innych dodatków. Świetnie nadają się jednak również jako podstawa do sałatek, zupy czy różnych surówek. Wspaniale smakują również jako bonus do kanapek. Sprawdzą się i w gulaszach mięsnych i innych potrawach.
Najlepsze Ogórki Kiszone sklep Moryń
Spróbuj wyjątkowych ogórków kiszonych, które powstały z warzyw samodzielnie wyhodowanych przez Ekologiczne Gospodarstwo Piotr Król i baw się unikalnym smakiem, który na długo stanie w Twojej pamięci!
Zobacz również Ogórki kiszone na Kołobrzeskiej solance – Król